Рација у селу Сијековац код Брода: У устима крио наркотике од полиције

Н. Т.
Foto: ГС

БРОД - Драган М. (32) из Брода покушао је да у устима сакрије двије врећице кокаина када је полиција упала на "корона журку" у Сијековцу код Брода гдје je у једној кући затекла 19 мушкараца, потврђено је "Гласу Српске".

Према незваничним информацијама момци су се окупили у кући Владимира Б. (36) који је како је полиција и утврдила организовао журку.

Током истраге осим код Драгана М. Који је у устима покушао да сакрије око два грама конаина у врећицама, полиција је пронашла још око шест грама ове дроге код Данила Ђ. (38) из Брода.

Полицијска управа Добој, наводећи иницијале помеутих лица, саопштила је да је поменута журка откривена у оквиру рације.

- У оквиру рације на подручју општине Брод претресена је кућа и објекти које користи В. Б. као и особе и возила које су затечени на том мјесту. Затечено је 19 лица и пронађено је укупно 8, 5 грама кокаина, од чега је осумњичени Д М. Устима крио 2,1 грам, док је претресом Д. Ђ. Пронађено још 6,1 грама коклаина - саопштила је ПУ Добој.

Додали су да ће након документовања и комплетирања предмета Окружном јавном тужилаштву Добој против В.Б. који је организовао окупљање на свом приватном посједу, бити достављен ивјештај о извршеним кривичним дјелима непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије и омогућавање уживања опојних дрога.

- 'Против Д.М. и Д.Ђ. биће покренути захтјеви за покретање прекршајног поступка за почињене прекршаје из члана 4. Закона о сузбијању и спречавању злоупотребе опојних дрога БиХ - навели су из полиције.

Истакли су да су рацију спровели Службеници Сектора криминалистичке полиције Полицијске управе Добој у сарадњи са Полицијском станицом Брод те уз ангажовање полицијских службеника Јединице жандармерије ПУ Добој, Полицијске станице за безбједност саобраћаја Добој, Полицијске станице Добој 1 и Полицијске станице Добој 2, на основу наредбе Основног суда Дервента.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана