Путница испод пазуха крила 2 килограма злата, а возач аутобуса у вентилацији 311 часовника

Танјуг
Путница испод пазуха крила 2 килограма злата, а возач аутобуса у вентилацији 311 часовника

БЕОГРАД – Српски цариници су на граничном прелазу Градина (граница Србије и Бугарске) спријечили покушај кријумчарења златног накита, сатова, парфема, гардеробе, као и препарата за потенцију, који су пронађени током контроле једног туристичког аутобуса са регистарским ознакама БиХ.

Управа царина Србије саопштила је да је непријављена роба, чија је вриједност процијењена на готово 70.000 евра, откривена јуче када је на улаз прелаза Градина током вечери пристигао туристички аутобус којим се из Истанбула ка Сарајеву враћало 56 путника и двојица возача, након седмодневног аранжмана проведеног у Турској.

Личним претресом 40-годишње држављанке БиХ, утврђено је да испод пазуха крије кесу пуну златног накита који није пријавила.

Ријеч је о укупној тежини од 1.967 грама златног накита, чија је вриједност процијењена на износ виши од 59.000 евра.

Међу откривеним накитом најбројније су биле минђуше (446 пари) и прстење (320 комада), али је било и наруквица, ланчића, привјесака, као и четири комплета (привјесак, минђуше и прстен).

Откривено је да се у пртљажнику аутобуса налазе и четири путне торбе за које се првобитно нико није јавио као власник, да би се испоставило да и те торбе припадају путници која је покушала да пренесе непријављен накит.

У торбама се налазила разна нова гардероба (јакне, тренерке, дуксеви, мајице) чија је вредност процијењена на 3.800 евра, додаје се у саопштењу.

Прилику за куповину, кажу у Управи царина, није пропустио ни један од возача, који је непријављену робу смјестио у неколико фабричких шупљина у возилу (у вентилацију, тоалет и у степениште).

У вентилационом систему аутобуса цариници су открили чак 311 сатова, а у шупљинама тоалета, као и испод седишта – више од 100 парфема.

Демонтажом степеништа које се налази на средини аутобуса утврђено да се у његовим шупљинама налази и 13 кутија препарата за потенцију ''Macun''. Ријеч је о готово 2.000 кесица оралног гела и 15 теглица од по 240 грама поменутог средства.

Против путнице и возача покренут је прекршајни поступак, а непријављена роба заплијењена је до његовог окончања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана