Детаљи пуцњаве у Трну: Преминуо младић рањен у пуцњави у Трну, ухапшене двије особе

Н.Т.
Детаљи пуцњаве у Трну: Преминуо младић рањен у пуцњави у Трну, ухапшене двије особе

БАЊАЛУКА - Далибор Чамбер /46/ из Лакташа осумњичен је да је, у друштву са осумњиченим Миланом Ђурђевићем /42/, такође, из Лакташа, ранио из пиштоља суграђане С.Д. и Б.А. /22/, након чега је С.Д. преминуо., потврђено је “Гласу Српске”.

Младић из Лакташа чији су иницијали С.Д. преминуо у је у Универзитетском клиничком центру /УКЦ/ Републике Српске од посљедица рањавања синоћ у 22.50 часова у пуцњави на бензинској пумпи у Трну, у општини Лакташи, саопштено је данас из Окружног јавног тужилаштва у Бањалуци.

 Полиција је због овог догађаја ухапсила Далибора Чамбера и Момира Ђурђевића оба из Лакташа. Све се десило синоћ у 22.50 часова код једне бензинске пумпе у Трну, саопштено из Окружног јавног тужилаштва у Бањалуци.

 - Према пријави  Д.Ч., који је био у друштву М.Ђ. из Лакташа, пуцао је из пиштоља и ранио Д.С. у предјелу стомака, а  А.Б. у  ноге, обојица из Лакташа. То се десило на паркиралишту бензинске пумпе у мјесту Трн подручје општине Лакташи. Повријеђени  су превезени у УКЦ РС, гдје је  Д.С. у 00.30 часова преминуо, чиме је извршено кривично дјело убиство - саопштено је из МУП-а РС.

Увиђај је обавила дежурни тужилац бањалучког Окружног јавног тужилаштва Хана Врањешевић заједно са припадницима Полицијске станице Лакташи.

Она је наложила да се предузму све потребне истражне радње и мјере на утврђивању свих околности почињеног тешког убиства, а наложена је и обдукција тијела која ће бити обављена у Заводу за судску медицину Републике Српске.
 

Незванично сазнајемо да се сукоб десио на  паркингу код пумпе Нис петро. Извор близак истрази је појаснио да  су се прво посвађали и сукобили Чамбер и Алекса Б.

- Током сукоба Чамбер је хицем из пиштоља у ноге упуцао Алексу Б. Када је то видио Душко С. пришао им је и покушао да Чамберу отме оружје и том приликом он га је упуцао у стомак-рекао је наш извор.

Додао ке да се истражују мотиви сукоба и други детаљи.

Сазнајемо да је Чамбер осумњичен да је пуцао, а он је од раније познат по сукобу с законом и чињењу кривичних дјела.

Он је почетком априла прошле године хапшен заједно са братом, а тада је код њих пронађено оружје те лажне полицијске значке и ротације.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана