Пуцњава у ОШ Лукавац: Полиција саопштила детаље

ГС
Пуцњава у ОШ Лукавац: Полиција саопштила детаље

ЛУКАВАЦ - У пуцњави која се догодила јутрос у Основној школи у Лукавцу тешко је рањен Недим Османовић, наставник енглеског језика и помоћних директора, а на њега је пуцао бивши ученик ове школе Г. М. (13).

- Одмах по запримању пријаве, изласком полицијских службеника Полицијске управе Лукавац на мјесто догађаја, затечено је дијете за које се сумња да је пуцало из ватреног оружја, те су затечени одбачено ватрено оружје и други предмети. Дијете (старости непуних 14 година) се налази под полицијским надзором у просторијама ПУ Лукавац, док се ватрено оружје и остали одбачени предмети обезбјеђују до отпочињања увиђаја – рекла је портпарол МУП-а Тузланског кантона Аднана Спречић за „Аваз“.

Додала је да је у пуцњави је повријеђено једно лице - Н.О. (38) из Лукавца, упосленик ОШ Лукавац које је том приликом задобило тешке тјелесне повреде констатоване на Клиници за хирургију, а према тренутним информацијама повријеђени је подвргнут оперативном захвату на Клиници за ОРЛ која је још у току.

-Обезбјеђење лица мјеста врше полицијски службеници ПУ/ПС Лукавац, а увиђај под надзором дежурног Тужиоца КТТК-а који се налази на лицу мјеста извршиће истражиоци

Сектора криминалистичке полиције Управе полиције МУП ТК и ОКП ПУ Тузла. На лицу мјеста налази се и тужилац за малољетнике. У складу са одредбама Закона о заштити дјеце и малољетника у кривичном поступку, нисмо у могућности дати више информација – рекла је Спречић. 
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана