Пуцао на раднике "Електрокрајине" када су дошли да му искључе струју

ГС
Пуцао на раднике "Електрокрајине" када су дошли да му искључе струју

НОВИ ГРАД- На двојицу радника "Електрокрајине", теренска јединица Нови Град, 27. октобра је извршен напад ватреним оружјем приликом обављања редовних радних задатака у индустријској зони Пољавнице код Новог Града, саопштено је из "Електрокрајине" а.д. Бањалука.

Напад особе са иницијалима Б.К. се десио када су радници "Електрокрајине", по стандардном налогу Дирекције за тржишно снабдијевање "Електропривреде Српске", дошли да са мреже искључе бројило пословног објекта дотичног купца због дуга за неплаћену електричну енергију.

Нападач је према радницима уперио оружје дуге цијеви и из непосредне близине испалио један хитац, те ногама шутирајући поломио кутију са радним алатом који су користили радници "Електрокрајине", наводи се у саопштењу.

Када је по други пут репетирао оружје, радници су отрчали у службено возило и истим се удаљили. Одмах су позвали полицију која је дошла на лице мјеста, привела нападача и извршила претрес имовине осумњиченог током којег је пронађено оружје дуге цијеви (војна пушка М-76 са оптичким нишаном) и припадајућом муницијом.

- Управа и колектив "Електрокрајине" најоштрије осуђују брутални напад и угрожавање живота наших радникa који само обављају свој посао од којег прехрањују породице. Поздрављамо брзу реакцију полиције која је привела нападача, те против њега најавила подношење извјештаја о почињеним кривичним дјелима. Овим путем позивамо надлежне правосудне институције да у предстојећем кривичном поступку најоштрије санкционишу дотично лице - поручују из "Електрокрајине".

Из "Електрокрајине" подсјећају да од 2021. године послују као оператор дистрибутивног система који поступке искључења и укључења корисника мреже обавља по налогу овлаштеног снабдјевача, односно надлежних дирекција "Електропривреде Српске".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана