Пуцао и пријетио рођаку, полиција му у кући пронашла експлозив

Н. Т.
Пуцао и пријетио рођаку, полиција му у кући пронашла експлозив

ФОЧА - Рајко Ј. из Фоче осумњичен је да је испалио рафал из аутоматске пушке након свађе са својим рођаком Новаком Р. у селу Војновићи код Фоче, а након тога је полиција код њега пронашла експлозив и муницију, сазнаје „Глас Српске".

У Полицијској управи Фоча, наводећи иницијале, казали су да осумњиченог терете за угрожавање безбједности и недозвољену производњу и промет оружја или експлозивних материја.

- Овај случај откривен је на основу оперативних сазнања припадника полиције да је Ј. Р. 22. августа испалио више хитаца из ватреног оружја у ваздух. Откривено је да је он од раније у завађеним односима са својим комшијом Ј.Н који је због пуцњаве страховао за свој живот – рекли су у полицији.

Додају да су, на основу наредбе Основног суда у Фочи, а уз сагласност поступајућег тужиоца, полицијски службеници Полицијске управе Фоча у уторак извршили су претрес куће и помоћних објеката које користи Ј.Р. у селу Војновићи.

- Том приликом код истог су пронашли и одузели већу количину муниције те одређен број експлозива чије држање грађанима није дозвољено- рекли су у полицији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана