ПУ Требиње: Мање кривичних дјела у јануару

Срна
Foto: Срна

ТРЕБИЊЕ- На подручју у надлежности Полицијске управе Требиње у јануару је забиљежено мање кривичних дјела, нарушавања јавног реда и мира и саобраћајних незгода у односу на исти период прошле године, рекао је начелник ове управе Синиша Лакета.

Он је на конференцији за новинаре у Требињу истакао да је у јануару савјест возача и грађана била на вишем нивоу, те да је празнични период протекао у најбољем реду, без инцидената.

Начелник Сектора полиције Полицијске управе Требиње Миодраг Јанковић рекао је да је у јануару забиљежено 14 нарушавања јавног реда и мира, што је мање за осам или 36,4 одсто у односу на исти период прошле године.

Када је ријеч о безбједности саобраћаја, Јанковић је навео да се у јануару догодило 20 саобраћајних незгода, што је мање за шест незгода или 23,1 одсто, а саобраћајних незгода са погинулим лицима није било.

Начелник Сектора криминалистичке полиције Полицијске управе Требиње Велибор Вукоје рекао је да у јануару забиљежено осам кривичних дјела, што је мање за 16 кривичних дјела или 66,7 одсто него у истом периоду прошле године.

Вукоје је навео да је у 2021. години евидентирано 107 случајева злоупотребе опојних дрога, док је у 2022. години заплијењено 222 грама амфетамина.

"Што се тиче кријумчарења, марихуана је на овом подручју убједљиво највише заступљена", рекао је Вукоје.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана