ПУ Добој: Током фебруара повећан број саобраћајних незгода

Срна
ПУ Добој: Током фебруара повећан број саобраћајних незгода

ДОБОЈ - Полицијска управа Добој у фебруару је евидентирала повећан број саобраћајних незгода, чак 21,8 одсто више него у истом мјесецу прошле године, док је кривичних дјела било мање, речено је данас на конференцији за новинаре представника ове управе.

Током фебруара на подручју у надлежности Полицијске управе Добој евидентирано 86 кривичних дјела, за 7,5 одсто мање него у истом мјесецу прошле године.

Начелник Сектора криминалистичке полиције Драган Сушић навео је да је током фебруара евидентирано 78 кривичних дјела из области општег криминалитета, од којих је 64 разријешено, а најзаступљенија су била против имовине 47.

Он је рекао да су надлежном тужилаштву поднесена 72 извјештаја против 65 лица, од којих су 19 повратници у извршењу кривичних дјела.

У фебруару је евидентирана једна крађа моторног возила, док их је у истом мјесецу прошле године било четири.

Када је ријеч о злоупотреби дрога, евидентирана су два кривична дјела и 38 прекршаја, као и четири кривична дјела привредног криминалитета.

Сушић је додао да је током фебруара евидентирано и расвијетљено једно кривично дјело кријумчарење лица.

Замјеник начелника Полицијске управе Добој Предраг Лазић рекао је да се током фебруара догодило 67 саобраћајних незгода у којима није било смртно страдалих, теже је повријеђено седам, а лакше 26 лица.

Лазић је навео да је из саобраћаја искључено 245 возача, за 10,4 одсто више него у истом периоду прошле године. Од тога је њих 189 због вожње под утицајем алкохола и 28 због присуства дроге и психоактивних супстанци.

Лазић је рекао да је евидентирано 46 прекршаја из области јавног реда и мира, што је мање за 28 одсто.

У овом периоду догодило се самоубиство мушкарца старијег од 60 година.

Начелник Полицијске управе Добој Слободан Радинковић најавио је појачане репресивне мјере због великог броја алкохолисаних возача.

Он је подсјетио да је током прошле године на подручју које покрива ова управа одузето 27 возила од повратника у чињењу саобраћајних прекршаја, а током ове године по том основу одузето је 12.

Безбједносну ситуацију Радинковић је оцијенио задовољавајућом.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана