ПУ Бијељина: Током викенда из саобраћаја искључена 144 пијана возача

Срна
ПУ Бијељина: Током викенда из саобраћаја искључена 144 пијана возача

БИЈЕЉИНА- На подручју Полицијске управе Бијељина је у оквиру акције контроле возача под дејством алкохола, дроге или психоактивних лијекова алко-тестирано 1.425 учесника у саобраћају, а кажњена су 144 пијана возача.

Од укупног броја, девет возача је ухапшено због алкохола, док је једно лице одбило да се тестира на дрогу и психоативне лијекове.

"У јулу и августу догађа се већи број саобраћајних незгода у којима су вожња под дејством алкохола и непрописна брзина један од значајних фактора. У та два мјесеца прошле године у саобраћајним незгодама погинуле су четири ососбе - три возача мотоцикла и један возач путничког аутомобила", подсјетили су из бијељинске Полицијске управе.

Из Управе издвајају да је за 15 дана, од 15. до 30. јуна, радарски систем забиљежио 921 прекорачење брзине на путевима у надлежности Полицијске управе Бијељина.

 "То и даље показује да велики број учесника у саобраћају не поштује ограничење брзине, чиме угрожавају како своју, тако и безбједност других учесника у саобраћају", оцијенили су из бијељинске Полицијске управе и апеловали на све учеснике у саобраћају да поштују саобраћајне прописе.

Акција је реализована у оквиру кампање Министарства унутрашњих послова Републике Српске "Вози опрезно-путуј безбједно".  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана