ПУ Бањалука: Санкционисано 207, ухапшено 16 возача који су возили под дејством алкохола

Срна
ПУ Бањалука: Санкционисано 207, ухапшено 16 возача који су возили под дејством алкохола

БАЊАЛУКА - Током протеклог викенда на путевима који су у надлежности Полицијске управе Бањалука санкционисано је 207 возача, од којих је 16 ухапшено због алкохолисаности, саопштено је из ове управе.

Возачи су санкционисани у оквиру регионалне акције из области безбједности саобраћаја са акцентом на контролу ради откривања возача који управљају возилом под дејством алкохола, а од укупног броја санкционисаних, 127 их је имало од 0,31 до 0,80 промила алкохола у крви.

Због концентрације алкохола у крви од 0,81 до 1,50 промила, санкционисано је 55 возача, а 16 је ухапшено због концентрације веће од 1,5 промила алкохола у крви, те су задржани у службеним просторијама до истрежњења.

Ухапшена су и три возача која су одбила да се подвргну тестирању на присуство алкохола у крви.

Због утврђеног присуства алкохола у организму санкционисано је шест возача млађих од 21 године или са мање од три године возачког искуства.

Евидентирана су и 64 остала прекршаја.

Због почињених кривичних дјела и прекршаја у дане викенда лишено је слободе 36 лица.

Полиција је у дане викенда, радећи на откривању и спречавању кривичних дјела и прекршаја, извршила рацију у два угоститељска објекта на подручју Бањалуке и код лица чији су иницијала А.Б. пронашла и одузела таблете „бромазепам“ и „лексилијум“ за које лице није посједовало медицинску документацију.

Овом лицу је уручен прекршајни налог због почињеног прекршаја из Закона о производњи и промету дроге, а санкционисан је и конобар због почињеног прекршаја послуживање алкохолом из Закона о јавном реду и миру.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана