ПУ Бањалука: Још нема сазнања одакле су дошле недавне пријетње бомбама

ГС
Foto: Д. Поздеровић

БАЊАЛУКА – У Полицијској управи Бањалука рекли су да још немају сазнања о томе одакле су почетком јуна стигле пријетње о постављеним бомбама у школама и у Универзитетском клиничком центру (УКЦ) Републике Српске, али да се на томе интензивно ради.

- Наше колеге из Сектора криминалистичке полиције заједно са припадницима Управе криминалистичке полиције-Одјељења за високотехнолошки криминалитет раде на расвјетљавању случајева пријетњи - рекао је начелник Полицијске управа Бањалука Милош Бркић, преноси РТРС.

Он је навео да је полиција након дојава у овим случајевима поступила у складу са упутством које регулише поступање припадника Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

- У свим школама извршена је евакуација грађана и противдиверзиони прегледи, те је утврђено да је ријеч о лажним пријавама - навео је он.

Бркић каже да је тужилаштво оквалификовало као тероризам дојаву о постављеним бомбама у УКЦ-у и просторијама Агенције за истраге и заштиту  (СИПА) у Бањалуци.

Према његовим ријечима, припадници управе су посјетили све школе и друге институције у Бањалуци и ван града и контактирали њихове представнике те им указали на неопходност континуираног праћења електронске поште и сугерисали им да уколико добију пријетње то одмах пријаве.

Дела

Говорећи о недавној пуцњави у бањалучком насељу Старчевица у којој је рањен Дејан Костић Дела, начелник Полицијске управе је навео да полиција ради на расвјетљавању извршиоца наведеног догађаја, те да још нико није ухапшен.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана