Провалник из Дервенте кроз купатило ушао у кућу и украо 500 евра

Н.Т.
Провалник из Дервенте кроз купатило ушао у кућу и украо 500 евра

ДЕРВЕНТА - Елмир Машић (42) из Дервенте ухапшен је због сумње да је провалио у кућу власништво Е.Г. у Дервенти и украо око 500 евра, а накнадно је утврђено да је он серијски провалник, потврђено је "Гласу Српске".

Незванично сазнајемо да је он кућу Е.Г. ушао тако што је разбио прозор на купатилу и ушао у кућу док су укућани спавали.

Након хапшења полиција је, како сазнајемо, дошла до сазнања да је  Машић и раније чинио крађе па је претресена кућа коју користи  те су нађене украдене ствари. Пронађено је више моторних пила, алата, косачица и брусилица.

Из Полицијске урпаве Добој, наводећи иницијале, саопштили су да су Машића ухапсили 19. септембра након пријаве Е. Г. да му је проваљено у кућу.

- Према пријави, провалник је из куће украо торбицу у којој су се налазили лични документи и новац. Истрагом је полиција убрзо дошла до сазнања да је поменуту крађу починио Е.М. те је он ухапшен. Украдени предмети су нашени и биће враћени - саопштила је Полицијска управа Добој.

Додаје се да су припадници Полицијске станице Дервента истражујући овај случај дошли до сазнања да се Е.М. може довести у везу и са извршењем серије других кривичних дјела

- Утврђено је да је осумњичени крао разни алат, моторне пиле, косачице, брусилице, електро-моторе и слично. На основу наредбе Основног суда Дервента извршен је претрес куће коју користи Е.М. приликом чега су пронађени и одузети предмети који највјероватније потичу из извршења више кривичних дјела-стоји у саопштењу.

Полиција осумњиченог Машића терети за тешке крађе и против њега  ће бити поднесен извјештај Окружном јавном тужилаштву Добој.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана