Провалници старицу газили ногама до смрти

Ведрана Кулага
Провалници старицу газили ногама до смрти

ИСТОЧНО СAРAЈЕВО - Обдукцијом тијела старице Aне Рудан (74), која је у понедјељак увече пронађена мртва у својој кући у насељу Павловац у Источном Сарајеву, утврђено је да је она умрла од повреда које су јој нанијели провалници газећи је ногама.

Портпарол Центра јавне безбједности Источно Сарајево Данка Тешић казала је јуче да је обдукцијом установљено да су провалници старицу газили ногама и сломили јој ребра, која су пробила јетру усљед чега је наступило крварење и смрт.

Тешићева је истакла да су и на врату старице уочљиви трагови насиља и да су јој руке и ноге биле везане каблом.

- Провалници су из куће однијели око 6.000 долара и неколико хиљада марака. Са лица мјеста изузети су одређени трагови и полиција наставља потрагу за особама које су починиле ово кривично дјело - казала је Тешићева.

Полиција је у понедјељак увече око 22.20 часова пронашла беживотно тијело Aне Рудан у кући у улици Јована Дучића у Источном Новом Сарајеву.

Несрећна жена била је везана каблом. Полиција је тијело старице затекла на поду, а стан је био испретуран.

Полиција ЦЈБ Источно Сарајево у понедјељак у 21 час започела је увиђај.

Инспектори су претраживали кућу старице с циљем проналаска доказа разбојништва, а обављени су и разговори са родбином настрадале да се утврди шта је нестало из куће.

Један од комшија испричао је да је старица живјела сама, а њен син Жељко отишао је у Aвганистан.

Жељко Рудан је разведен, а његова бивша супруга са ћерком Јеленом такође живи у Источном Сарајеву.

Комшије Aне Рудан испричале су да је унука баку често обилазила.

Неколико дана прије убиства старица је, према ријечима комшија, унуку упозорила да се пази, јер је примијетила да седам дана око куће кружи неки аутомобил.

Јелена је код баке била у суботу и отишла у недјељу, назвала је баку у понедјељак, али јој се она није јављала, па је замолила пријатељицу Нину да оде и види шта се дешава.

Нина је отишла и затекла проваљена врата, па није улазила у кућу. Послије тога о догађају су комшије обавијестиле полицију.

Aпел

Портпарол ЦЈБ Источно Сарајево Данка Тешић позвала је грађане да помогну полицији у расвјетљавању овог кривичног дјела и да, ако су онога дана када се убиство догодило примијетили било какво сумњиво понашање појединаца или групе, исто пријаве полицији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана