Протјеран држављанин Србије због организованог криминала

Срна
Протјеран држављанин Србије због организованог криминала

САРАЈЕВО - Служба за послове са странцима изрекла је данас мјеру протјеривања са забраном уласка у БиХ на три године држављанину Србије чији су иницијали В.С, који се доводи у везу са међународним ланцем организованог криминала.

Ово лице ухапшено је данас на подручју сарајевске општине Ново Сарајево, правовременом и координисаном акцијом инспектора Службе за странце у сарадњи са припадницима Агенције за истраге и заштиту (Сипа).

Из Службе за послове са странцима саопштено је да већ дужи временски период њихови инспектори, у сарадњи са Обавјештајно-безбједносном агенцијом (ОБА), континуирано предузимају све неопходне оперативне мјере и радње на подручју БиХ на проналаску лица за које се располаже информацијама да је укључен у криминалне активности међународног ланца организованог криминала.

Према држављанину Србије, Служба за послове са странцима је предузела мјере из своје надлежности и изрекла мјеру протјеривања са територије БиХ са забраном уласка и боравка у периоду од три године.

Лице је стављено под надзор у Имиграциони центар, те ће бити удаљено са територије БиХ када се стекну сви неопходни услови.

Служба ће и у наредном периоду у сарадњи са другим надлежним безбједносним органима, предузимати овакве и сличне активности које имају за циљ откривање и спречавање илегалних миграција, те давање доприноса заштити укупне безбједности грађана у БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана