Против Мацана проширена истрага због шверца дрогом: Саслушана и његова супруга

Небојша Томашевић
Против Мацана проширена истрага због шверца дрогом: Саслушана и његова супруга

САРАЈЕВО - Против Александра Мацана, коме суде због убиства сарајевских полицајаца Адиса Шеховића и Давора Вујиновића, проширена је истрага због шверца наркотицима.

Ово је у сарајевском Кантоналном суду рекао његов адвокат Душко Томић који је тражио да се тужиоци о томе изјасне. Осим Мацана за убиство полицајаца суди се и са Сави Маринковићу и Марку Трифковићу званом Жижан.

- Познато ми је да је због проширења истраге у просторијама Агенције за истраге и заштиту БиХ саслушавана Мацанова супруга Маријана Савчић Мацан. Управо у СИПА-и ми је речено да је истрага против мог клијента проширена па молим тужитељке Аиду Топаловић и Шеилу Хељић да се изјасне о томе. Ако водите истрагу ред је да то сазнамо - рекао је Томић.

Додао је да се како се врши притисак на Мацанову супругу, која је у овом суду искористила законско право и одбила да свједочи против супруга. 

Предсједавајући судског вијећа које суди поменутој тројки судија Игор Тодоровић, је казао да Суд нема ништа с тим.

Томић је накнадно појаснио да је истрага, осим против  Мацана, отворена и против Милоша Божовића, припадника Шкаљарског клана који је ухапшен на основу међународне потјернице Интерпола због подстрекавања на убиство у Црној Гори, те Александра Николића и Томислава Петровића. Навео је да се истрага води због међународне трговине дрогом.

- Мацан још није саслушаван у вези ове нове истраге, али су његову супругу Маријану припадници СИПА-е испитивали у вези контаката њеног супруга с осталим осумњиченима- појаснио је Томић.

Током данашњег суђења за убиство полицајаца нису дошли  свједоци Тужилаштва КС-а, а међу њима је био позван и Томислав Петровић.

Тужилац Аида Топаловић је казала да су од Суда БиХ добили одговор, да им није познато је ли Петровић прекршио мјере забране, те да од полиције у Источном Сарајеву и Граничне полиције БиХ нису обавијештени да се Петровић не налази у БиХ. Топаловић је најавила да ће до наредног претреса извршити провјере с МУП-ом РС о томе гдје се налази Томислав Петровић, како би га поново позвали да свједочи.

Тужилац  је навела и то да је Тужилаштво против оптужене тројке добило нови сет  доказа из апликације Скај.

Маринковић, Мацан и Трифковић се терете да су полицајце Адиса Шеховића и Давора Вујиновића усмртили 26. октобра 2018. године у сарајевском насељу Алипашино Поље, након што су их они затекли  у крађи возила у Гетеовој улици. Они су тада на њих  испалили најмање 20 хитаца и усмртили их.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана