Пронађено оружје и муниција у Шипову

Срна
Пронађено оружје и муниција у Шипову

ШИПОВО - Полиција је у мјестима Чифлук и Драгинић Подови код Шипова пронашла оружје и муницију током претреса кућа и помоћних објеката која користе лица чији су иницијали С.Л. и М.С. против којих ће бити поднесен извјештај због недозвољене производње и промета оружја или експлозивних материја.

Припадници Полицијске управе Мркоњић Град дошли су до сазнања да ова лица посједују нелегално ватрено оружје, те је на основу наредбе Основног суда Мркоњић Град извршен претрес куће и помоћних објеката у мјесту Чифлук и Драгинић Подови у Шипову, које користе осумњичени, рекла је Срни портпарол ове управе Божана Вулин.

"Приликом претреса пронађена је и привремено одузета једна аутоматска пушка, двије полуаутоматске пушке, оквири за аутоматску пушку и одређена количина метака калибра 7,62 милиметра", навела је Вулинова.

Она је додала да је о свим околностима и прикупљеним чињеницама обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука, који је наложио да се над осумњиченим лицима изврши криминалистичка обрада, а да се по комплетирању предмета у редовној процедури достави извјештај за почињено кривично дјело недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана