Пронађена већа количина радних машина, оружје, дрога и фалсификовани новац

Срна
Пронађена већа количина радних машина, оружје, дрога и фалсификовани новац

ТУЗЛА- Полиција је у претресима на осам локација у Тузланском кантону пронашла већу количину електричних радних машина, оружје, дрогу и фалсификовани новац, саопштено је данас из кантоналног Министарства унутрашњих послова.

Престреси су извршени на подручју Тузле, Сребреника, Градачца, Бановића, Кладња и Живиница.

Из полиције су навели да је, поред електричних радних машина, пронађена ловачка пушка, сигнални пиштољ калибра девет милиметара с оквиром и седам комада муниције, 33 комада муниције калибра девет милиметара и 80 новчаница у апоенима од 20 и 50 КМ за које се сумња да су фалсификоване.

Пронађена су четири пвц паковања дроге, три дробилице за опојну дрогу, дигитална вага за прецизно мјерење, одређена количина сјеменки непознатог поријекла и други предмети који могу послужити као доказ у каснијем поступку.

Претреси су извршени 24. и 25. октобра по наредбама општинских судова ради спречавања, откривања и идентификације извршилаца кривичних дјела из области злоупотребе наркотичких средстава, недозвољеног држања оружја и муниције и имовинских деликата.

Полиција ради на документовању и комплетирању предмета, након чега ће бити поднесени одговарајући извјештаји Кантоналном тужилаштву против више лица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана