Пронађена лабораторија за узгој марихуане, једно лице ухапшено

Срна
Foto: Илустрација

САРАЈЕВО - Припадници МУП-а Кантона Сарајево пронашли су у сарајевском насељу Пофалићи лабораторију за узгој и производњу марихуане, одређену количину дроге, те ухапсили једно лице у склопу оперативне акције "Ботаника".

Полицијски службеници Одјељења за борбу против злоупотреба опојних дрога извршили су у Хумској улици претрес куће, окућнице и пратећих просторија које користи мушкарац чији су иницијали Е.К. (20), рођен у Холандији, а настањен у Сарајеву, као и његовог аутомобила.

У лабораторији је пронађено 106 стабљика висине од 50 до 160 центиметара које асоцирају на биљну врсту "канабис сатива", те 2,7 килограма марихуане, саопштено је из МУП-а Кантона Сарајево.

Од Е.К. су одузета четири мобилна телефона и једна лична карта на туђе име за коју се сумња да је кривотворена.

Е.К. је ухапшен због постојања основа сумње да је починио кривична дјела неовлаштена производња и стављање у промет опојних дрога и кривотворење исправе, након чега је предат у просторије Јединице за осигурање објеката и задржавање особа лишених слободе МУП-а Кантона Сарајево.

По завршеној крининалистичкој обради, он ће уз службени извјештај о почињеним кривичним дјелима бити предат у надлежност Кантоналном тужилаштву Кантона Сарајево.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана