Професорица из Београда пошла у Вишеград, па је ухапсили на граници по потјерници француског Интерпола

Срна
Професорица из Београда пошла у Вишеград, па је ухапсили на граници по потјерници француског Интерпола

САРАЈЕВО- Београђанка Н. Ш. (44), професорица енглеског језика, ухапшена је почетком августа на граничном прелазу Вардиште у БиХ, и то по потјерници француског Интерпола, због сумње да је била дио међународне криминалне групе за шверц наркотика.

Професорици су лисице стављене када је кренула у Вишеград на излет, преносе београдски медији.

- Жена је била на одмору у западној Србији и одлучила је да обиђе и Вишеград. На граничном прелазу је показала личну карту, а када је полицајац провјерио у систему, видио је да је за њом на снази потјерница јер је потражује суд из Бордоа у Француској -каже извор и додаје да је Н. Ш. одмах ухапшена и одведена у екстрадициони притвор.

Приликом хапшења, са њом у друштву је био и мушкарац, који је био више него шокиран.

- Он је нормално прошао границу, без икаквих проблема, али када су задржали Н. Ш., човјек је био јако збуњен. Није знао шта се дешава, али ни због чега је хапсе. Благо речено, чојвек се запрепастио, а сличну реакцију имала је и приведена жена - објашњава извор.

Суд у Бордору налог за хапшење професорице из Београда издао је у фебруару ове године.

- Њој се на терет стављају кривична дјела припадништво организованој криминалној групи, посједовање, превоз и илегални увоз наркотика и супстанци опасних по здравље људи, а за нека од њих у Француској је запријећена казна већа од 10 година затвора. Истражитељи из Француске сумњају да је она била дио међународне криминалне групе, која је у Француској шверцовала наркотике. Кривична дјела за која је сумњиче наводно су почињена у јулу 2018. године -објаснио је извор.

У Суду БиХ, који је надлежан за екстрадицију, речено је да се Београђанка налази у њиховом екстрадиционом притвору и да је неизвјесно до када ће тамо остати.

- Притвор јој је одређен 11. августа и може трајати до 11. фебруара 2021, када би требало да буде изручена или до промјене одлуке суда у Бордоу -саопштили су из суда.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана