Професор имао редован секс са малољетном ученицом

Глас Српске
Професор имао редован секс са малољетном ученицом

ДОБОЈ - Професор географије у добојској Гимназији "Јован Дучић" Петар Шарчевић, који је у уторак ухапшен на часу, у посљедњих пола године имао је редовне сексуалне односе са малољетном ученицом те школе, утврдила је полиција досадашњом истрагом.

- Утврђено је да је П. Ш. у претходних 12 мјесеци са малољетном ученицом којој је као професор предавао географију имао везу. У протеклих шест мјесеци са истом ученицом одржавао је и редовне сексуалне односе. При томе је био свјестан да је такав однос са ученицом кривично дјело, јер је малољетницу упозоравао да и ако се сазна за њихову везу не смије никоме ништа да исприча - рекла је портпарол Центра јавне безбједности Добој Љерка Станимировић.

Она је додала да је професор у претходне двије године путем SMS порука комуницирао са тада малољетном ученицом која је у међувремену постала пунољетна и која је у завршној години изабрала тему за матурски рад из његовог предмета.

- Професор је ту ученицу путем SMS порука наводио на сексуалне односе нудећи јој да ће открити питања за одбрану матурског рада - казала је Станимировићева, наводећи да је то ученица одбила.

Професор, међутим, није одустајао па је у јануару ове године у школском ходнику покушао да пољуби малољетну ученицу која га је одгурнула и побјегла.

Добојем је почела да кружи прича о овом случају за који су сазнали и родитељи ученица који су то пријавили полицији. Према незваничним информацијама, ученице су љубавне афере са професором признале родитељима. Одмах је покренута истрага и послије дужег праћења услиједило и хапшење професора Шарчевића.

Према незваничним информацијама, криминалистички инспектори су дошли у уторак ујутро у школу и све ученике из једног одјељења позвали у учионицу. Узели су од професора мобилни телефон и редом прозивали контакте које је имао. У једном тренутку зазвонио је и мобилни телефон једне малољетне ученице, послије чега је Шарчевић ухапшен.

- Истрагу у акцији кодног назива "Контакт" су спровели полицијски службеници Одјељења за посебне оперативне послове Сектора криминалистичке полиције ЦЈБ Добој у сарадњи са Одјељењем за посебне послове Управе криминалистичке полиције МУП-а РС, Окружним тужилаштвом и Основним судом Добој, провјеравајући пријаве грађана и приче у граду - казала је Станимировићева.

Послије криминалистичке обраде професор је уз извјештај о почињеним кривичним дјелима обљуба злоупотребом положаја и покушај обљубе злоупотребом положаја предат у надлежност Окружном тужилаштву Добој.

У овом тужилаштву су казали да ће Основном суду у Добоју поднијети захтјев за одређивање једномјесечног притвора професору Шарчевићу.

Директор Гимназије "Јован Дучић" Свјетлана Телебак рекла је јуче "Гласу Српске" да је Дисциплинска комисија одлучила да суспендује професора Шарчевића.

- О свему је обавијештено надлежно министарство, а у сарадњи са њим смо одржали сједницу Наставничког вијећа. На сједници је закључено да засједа Дисциплинска комисија која је суспендовала професора Шарчевића - истакла је Телебакова.

Она каже да је овај случај потресао све запослене и ученике гимназије.

- Тешко све ово преживљавамо, јер се име наше школе појављује у јавности у најгорем контексту.

Нико од професора Гимназије "Јован Дучић" није желио да говори о догађају који Добој не памти. На питање да ли су примијетили да се њихов колега чудно понаша према својим ученицима неки од професора су тек успут добацили да је Петар склон томе.

Ученици су изненађени хапшењем Шарчевића јер је био један од најомиљенијих професора и водио је бројне секције, између осталих, и новинарску у склопу које је уређивао ђачки лист "Кораци".

Саслушане ученице

Директор школе је казала да су послије хапшења Шарчевића у просторијама школе саслушане двије ученице које је професор напаствовао.

- Присуствовали смо испитивању ученица заједно са њиховим родитељима - изјавила је Телебакова.

Aпел полиције

Из ЦЈБ Добој су апеловали на грађане да уколико имају сазнања о сличним или другим кривичним дјелима или њиховим евентуалним починиоцима то пријаве надлежној полицијској станици.

Пријаве се могу упутити путем телефона 122 или путем сајта њњњ.муп.владарс.нет.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана