Продужен притвор за 14 осумњичених за шверц дрогом

Небојша Томашевић
Продужен притвор за 14 осумњичених за шверц дрогом

БАЊАЛУКА – Бањалучки Окружни суд за још два мјесеца продужио је притвор за 14 ухапшених у акцији “Ескадрон” које терете за шверц наркотицима.

Одлуком суда иза решетака остају Борислав Ђукановић, Миладин Лугић, Владимир Малић, Владимир Максић, Александра Радочај, Дарко Пављук, Драгослав Јунгић, Дијана Палачковић, Горан Стојановић, Александар Ћутковић, Младен Ћутковић, Младен Трубајић, Борис Максимчук и Милош Радаковић.

Заједно са њима ухапшени су и мјесец дана били притворени Стефан Свјетлановић и Зоран Бркић који су пуштени да се бране са слободе и за њих није ни тражено продужење притвора.

Ранијом одлуком суда притвор је одређен и Немањи Јовановићу и Марку Дувњаку који се налазе у бјекству и за њима ће бити расписане потјернице.

Акцијом је обухваћен и Рајко Павић који је у вријеме ове  акције био у притвору због другог кривичног дјела, а недавно је такође привођен у полицију због сумње да је починио изнуду.

Полиција све осумњичене у акцији “Ескадрон” терети  да су од почетка 2023. године до дана 28. маја ове године на подручју Бањалуке препродавали кокаин и марихуану. Терете их да су дјеловали у три групе, а препродају дроге су договарали и путем телефона и у разговорима кокаин су називали “чисте мајице”. Дрога је продавана по цијенама од 50 па до 6.000 КМ зависно од количине и врсте.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана