Продужен притвор осумњиченом за обљубу штићенице Дома "Рада Врањешевић"

Н.Т.
Foto: Д. Поздеровић

БАЊАЛУКА - Основни суд у Бањалуци је за још два мјесеца продужио притвор Е. Х. (25) из Модриче којег сумњиче да је обљубио штићеницу Дома за дјецу без родитељског старања “Рада Врањешевић” у Бањалуци, потврђено је "Гласу Српске" у поменутом суду.

Модричанин је осим за кривично дјело обљуба са дјететом млађим од 15 година, осумњичен и за задовољење полних страсти пред дјететом. Притвор му је продужен на приједлог бањалучког Окружног тужилаштва и по судском рјешење може трајати до 27. априла.

Након хапшења Модричанина откривено је и да су још два портира Дома "Рада Врањешевић сексуално злостављали штићенице. Прво је откривено да је портир А. К. (42) обљубио  тринаестогодишњу дјевојчицу из Дома. Он је ухапшен и притворен крајем јануара, а Тужилаштво је и за њега недавно тражило продужење притвора.

Приједлог је упућен Окружном суду у Бањалуци, али одлука још није саопштена.

Тај случај је откривен још 17. децембра прошле године када се дјевојчица пожалила надлежнима. Портир је тада суспендован и суспензија је трајала 17 дана, а поново је суспендован након што је ухапшен.

Послије тог откривен је још један случај сексуалне злоупотребе штићеница Дома за шта је осумњичен портир М.Ј. (60). Њега терете да је сексуалано искориштавао седамнаестогодишњакињу у периоду од краја септембра прошле до 6. јануара ове године. Против њега је извјештај тужилаштву поднесен почетком фебруара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана