Продужен притвор оптуженима за отмицу и свирепо убиство Едина Зејћировића

Кликс
Foto: Архива

БРЧКО - Основни суд у Брчком продужио је притвор Суану Халиловићу, Самиду Шабановићу, Нихаду Хукићу и Суваду Дједовићу, оптуженима за отмицу и свирепо убиство Едина Зејћировића које се догодило кrајем 2019. године. Њима је тренутно суђење у току.

Споменутој четворици мушкараца притвор је одређен на приједлог Тужилаштва у Брчком у којем остају још два мјесеца због кривичних дјела за која се терете, а која су посебно тешка с обзиром на начин извршења и посљедице и јер би, како је оцијењено, њихово пуштање на слободу резултирало стварном пријетњом нарушавања јавног реда.

"Опасност од бјекства додатни је разлог за продужење притвора другооптуженом Шабановићу, који је непосредно по извршењу кривичних дјела био недоступан органима гоњења", навели су из брчанског тужилаштва.

Тужилаштво Брчко дистрикта подигло је 8. маја прошле године оптужницу против Халиловића, Шабановића, Хукића и Дједовића, оптуживши их да су 17. новембра 2019. године, по претходном договору, а након што их је првооптужени окупио, отели и потом до смрти тукли и мучили Едина Зејћировића.

Након непуних шест мјесеци истраге, тужилаштво је прикупило близу 300 доказа за оптужницу, којом им је ставило на терет кривично дјело отмице, почињено у саставу групе те кривично дјело убиства на свиреп начин.

Суђење оптуженима је у току, а након што је тужилаштво прије два мјесеца окончало извођење доказа на којима заснива оптужницу у овом случају, јуче је пред Основним судом Брчко дистрикта настављено извођење доказа одбране.

Претходно је суд на приједлог тужилаштва оптуженима поново продужио притвор, а жалбе одбране због продужења ове мјере за несметано вођење кривичног поступка у цијелости су одбијене.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана