Продужен притвор четворици оптужених за убиство Едина Зејћировића

Срна
Продужен притвор четворици оптужених за убиство Едина Зејћировића

БРЧКО - Основни суд у Брчком је, на приједлог Тужилаштва дистрикта, продужио притвор за још два мјесеца оптуженима за отмицу и свирепо убиство Едина Зејћировића, саопштено је из Тужилаштва.

Притвор је продужен Суану Халиловићу, Самиду Шабановићу, Нихаду Хукићу и Суваду Дједовићу јер би, како се наводи, њихово пуштање на слободу резултирало стварном пријетњом нарушавања јавног реда и с обзиром на тежину кривичних дјела за која се терете.

Опасност од бјекства додатни је разлог за продужење притвора другооптуженом Шабановићу, који је непосредно по извршењу кривичних дјела био недоступан органима гоњења.

Тужилаштво дистрикта подигло је 8. маја прошле године, оптужницу против Халиловића, Шабановића, Хукића и Дједовића, која их терети да су 17. новембра 2019. године, по претходном договору, а након што их је првооптужени окупио, отели и потом до смрти претукли и мучили Едина Зејћировића.

Након непуних шест мјесеци истраге, Тужилаштво је прикупило око 300 доказа за оптужницу, којом им је ставило на терет кривично дјело отмице, почињено у саставу групе, те кривично дјело убиства на свиреп начин.

Након што је Тужилаштво још прије два мјесеца окончало извођење доказа на којима заснива оптужницу у овом случају, јуче је пред Основним судом Брчко дистрикта настављено извођење доказа одбране.

Претходно је Суд на приједлог Тужилаштва оптуженима поново продужио притвор, а жалбе одбране због продужења ове мјере за успјешно вођење кривичног поступка и овај пут су у цјелости одбијене, наведено је у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана