Продужен притвор Бањалучанки осумњиченој за тровање радне колегинице

ГС
Продужен притвор Бањалучанки осумњиченој за тровање радне колегинице

БАЊАЛУКА - Окружни суд у Бањaлуци продужио је притвор за још два мјесеца Нини Нинковић (57) осумњиченој за покушај убиства, односно да је радној колегици сипала отров у кафу.

Суд је саопштио да је притвор продужен због бојазни да би боравком на слободи осумњичена могла утицати на свједоке, као и због бојазни да ће поновити или довршити кривично дјело, а а према овом рјешењу може трајати најдуже два мјесеца, односно до 21. марта ове године.

Нинковићева, тада запослена у Педагошком заводу Републике Српске осумњичена је да је од 8. до 21. децембра 2022. године, сипала у кафу оштећеној Т. С. из Бањалуке материју опасну по живот и здравље у намјери да је убије. Оштећена је заједно са њом радила у Педагошком заводу и била начелница једног од одјељења.

Све су снимиле надзорне камере које су постављене у просторију, након што је оштећена посумњала да се нешто дешава и све пријавила полицији. Вјештачењем је утврђено да су се у кафи налазили мравоцид, као и натријев хипоклорит, један од састојака средства за чишћење “доместос”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана