Продавац муниције подвалио Сулејмановићу ћорке и тако спријечио додатне жртве

ГС
Хасан Јашаревић  упркос пријетњи пиштољем убици из Градачца издао ћорке умјесто праве муниције/Аваз.ба
Продавац муниције подвалио Сулејмановићу ћорке и тако спријечио додатне жртве

ГРАДАЧАЦ - Хасану Јашаревићу (77) цијели дан не престаје звонити телефон.

За његов херојски подвиг током јучерашњег стравичног злочина у Градачцу многи су чули. Зову, каже Јашаревић, са свих страна,да чују директно од њега како је масовног убицу Нермина Сулејмановића спријечио да настави свој крвави поход.

Наиме, Хасан Јашаревић често борави у Градачцу, тачније у продавници опреме за лов и риболов, а која је у власништву његовог сина. Управо тамо се Јашаревић јуче затекао, када је Сулејмановић ушао у унутрашњост објекта.

Уз пријетњу оружјем, од Јашаревића је тражио да му испоручи сву муницију којом располаже, а одговара врсти пиштоља коју је крвник имао у свом посједу.

„Јуче сам дошао у продавницу како бих замијенио сина, дан је протицао сасвим нормално. У једном тренутку се зачуло заустављање аутомобила, а онда и долазак особе у продавницу. Мислио сам да је ријеч о обичној муштерији, али се испред мене нашао мушкарац који је био сав крвав и са пиштољем у руци. Био је избезумљен и са крвавим очима“, каже Јашаревић.

У том тренутку невјерице пришао му је Сулејмановић, уперивши му пиштољ у чело, преноси Кликс.

„Од мене је тражио да му дам сву муницију од девет милиметара, колики је био калибар његовог пиштоља. Поред мене се налазила деветомилиметарска муниција која је стартна, али да вам појасним, она производи звук правог пиштоља, али не може никога убити. Она се употребљава за пиштоље на атлетским утркама који означавају старт. С обзиром да ми је наређивао да му дам чим прије, ја сам зграбио кутије на којима је писало да је муниција од девет милиметара те сам му дао“, присјећа се Јашаревић.

Након што је покупио муницију, Сулејмановић је напустио објекат, не знајући заправо да је добио дио наоружања који му не може служити за наставак његовог чина.

„У тренутку када је боравио у продавници, заиста нисам осјетио страх. Тај осјећај се појавио накнадно. Бојао сам се да ће се вратити када схвати да сам му издао заправо 'лажну' муницију која њему не може служити. Брзо сам ушао у кућу, закључао сам се и смирио унуку која је била са мном. Контактирао сам и сина како би могао обавијестити полицију“, истиче Јашаревић.

Иначе, у тренутку боравка Сулејмановића у продавници, Јашаревић није знао какве је он све страхоте починио. Већина људи Јашаревића данас сматра херојем јер је извјесно спријечио наставак крвавог похода.

Из Министарства унутрашњих послова Тузланског кантона јуче је потврђено да је Сулејмановић монструозна убиства, али и рањавања особа починио пиштољем којег је посједовао илегално. Дозволу није имао због прилично дебелог полицијског досијеа који се налазио на његово име.

С друге стране, дан након догађаја, грађани Градачца и даље су у шоку и невјерици. Градске улице су прилично мирне, а све приче се углавном своде на једно, а то је на страхоту коју им је приредио Сулејмановић.

Ухапшено око 40 особа које су подржавале монструма Сулејмановића

До сада је ухапшено око 40 особа које су током лајв преноса на Инстаграму подржавали помахниталог убицу Нермина Сулејмановића који је крвавом походу брутално убио три особе - невјенчану супругу Невзету Хећимовић, те Џенгиза и Дениса Ондера, оца и сина, који су турски држављани.

ФУП ће у сарадњи са належним тужилаштвом почети поступак лоцирања и документовања свих појединаца који су својим објавама ширили мржњу, давали подршку, величали убиство и убицу, и то не само на Инстаграму већ и на свим другим друштвеним мрежама.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана