Прњаворчанину потврђено шест и по година затвора збoг смрти дјевојчице

Небојша Томашевић
Foto: Принтскрин видео

БАЊАЛУКА - Нисвет Мујкић (26) из Прњавора у Врховном суду Републике Српске правоснажно је осуђен на шест и по година затвора јер је пијан изазвао саобраћајну несрећу у којој је погинула Вања Рудић (13), а за четири године му је смањена забрана управљања моторним возилом "Б" категорије".

-  Судско вијеће уважило је жалбу браниоца, док је жалба тужилаштва одбијена као неоснована. Пресуда је преиначена у дијелу који се односи на забрану управљања возилом. Умјесто забране од осам година, изречена му је  четворогодишња забрана вожења. Та мјера се рачуна тек након што Мујкић одлежи затворску казну-казала је секретар Врховног суда РС Јелена Деспотовић.

Према пресуди, Мујкић је дјевојчицу ударио аутомобилом и усмртио  10. октобра 2020. године око 21.20 часова док је стајала на тротоару на раскрсници улица Лазе Лазаревића и Новака Пивашевића у центру Правора. Он је био пијан и возио је недозвољеном брзином од око 105 километара на час.

У пресуди стоји да је он тог дана пијанчио од 17 до 21 час у кафићу "Сквер" те да је по изласку из локала сјео за волан. Према пресуди, инсистирао је на томе да вози, а  са њим је у возилу, као сувозач, био Срђан Стојчиновић који је лакше повријеђен.

- Мујкић је возилом ишао из правца Београдске улице ка центру Прњавора. Возилом се укључио у улицу Лазе Лазаревића, возећи 105,6 километара Због насилничке и више него дупло веће брзине од дозвољене, дошло је до заношења возила те преласка "голфа" на тротоар и плочник испред градске паркинг гараже гдје је била дјевојчица. Возило је лијевом бочном страном ударило тринаестогодишњакињу  која је задобила тешке повреде усљед којих је преминуа-стоји у пресуди.

Мујкић је раније признао кривицу коју је прихватило судско вијеће бањалучког Окружног суда.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана