Прњаворчанина оптужили за крађу, одсјекао себи прсте да докаже невиност?

Г.С.
Прњаворчанина оптужили за крађу, одсјекао себи прсте да докаже невиност?

Тешка оптужба да је провалио најприје у православну, а потом и у католичку капелу, одакле је нестало новац у износу од 20 марака, били су окидач за Б.П. (46) из Доњих Вијачана код Прњавора, да сјекиром одсјече себи три прста на лијевој руци, пишу “Новости.рс”.

Овај Прњаворчанин све је шокирао када је, док су на мјесном гробљу сахрањивали покојника, узео сјекиру и кренуо себи да сјече прсте. Након што је збринут на УКЦ у Бањалуци, он је потом смјештен у једну здравствену установу у Републици Српској, али мотив због којег се одлучио за овај ужас на опелу, остао је непознат, додају “Новости“.

Њему су наводно изузетно тешко пале оптужбе неких комшија и познаника да је провалио у цркве.

Комшије га, кажу, знају као “у души” врло доброг човјека, али са израженим пороком овисности од алкохола. Тиме је сам себи највише штетио. Након брачне раставе, од супруге и двоје дјеце, он живи са мајком у Вијачанима, борећи се да преживи надничарењем.

Б.П. је, додаје поменути портал, до гробља дошао на бициклу, са сјекиром и осјетно припит. Нико није ни слутио ужасу који слиједи и да се “чаша горчине” код њега прелила оптужбама да је “провалио и у оближњу католичку капелу”.

“Чудили смо се зашто сјекиром удара по бетонском кориту, од гробљанске воде. Шокирали смо се када су почели да шибају млазеви крви и лете његови одсјечени прсти. Сви смо били у силно запрепаштени и у паници, па чак и сами медицинари, у тој борби да преживи, да са њим колима Хитне помоћи нисмо се прибрали да пошаљемо барем неки од одсјечених прстију”, причају очевици шокантног призора са сахране.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана