Прњаворчанин провалио у продавницу, па напао радника и повриједио полицајца

Срна
Прњаворчанин провалио у продавницу, па напао радника и повриједио полицајца

БАЊАЛУКА - Полиција је ухапсила А.К. из Прњавора јер је насилно провалио у продавницу, напао радника и повриједио полицајца, те се оглушио о наређење полицијских службеника и са малољетним лицем починило неколико кривичних дјела, саопштено је из Полицијске управе Бањалука.

Повријеђеном полицијском службенику је указана љекарска помоћ у Дому здравља Прњавор.

Радник продавнице је у петак, 25. августа, у 3.10 часова, пријавио прњаворској Полицијској станици да га је непознато лице вербално напало и полупало стаклена врата, ушло у продавницу и физички га напало, након чега је напало и полицајца.

Код ухапшенога А.К. утврђено је 2,58 промила алкохола у крви, а о свему је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука, који се изјаснио да је ријеч о кривичном дјелима спречавање службеног лица у вршењу службене радње и прекршаје из Закона о јавном реду и миру, те да је заједно са малољетним лицем починио кривично дјело оштећење и одузимање туђе ствари.

Дежурни тужилац изјаснио се да се према малољетном лицу предузимају мјере и радње, у складу са Законом о заштити и поступању са дјецом и малољетницима у кривичном поступку, наводи се у саопштењу.

О свему наведеном је обавијештен и прњаворски Центар за социјални рад.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана