Прњаворчанин оптужен за покушај убиства, супругу ножем убо у врат док су сједили у кафићу

Н.Т.
Foto: Илустрација

БАЊАЛУКА - Станиша Главендекић (51) из Прњавора оптужен је за покушај убиства супруге Драгосаве Главендекић (48), коју је два пута убо ножем у врат.

Оптужницу је подигло бањалучко Окружно тужилаштво, а потврдио Окружни суд.

Према оптужници, покупај убиства се догодио 17. децембра 2020. године у у једном угоститељском објекту у Прњавору.

- Осумњичени је прије тога своју супругу, са којом није живио од маја 2020. године, срео у центру Прњавора и позвао на пиће у кафић, што она прво није прихватила говорећи му да иде код стоматолога. Након тога ју је још неколико пута позвао, што је она на крају прихватила, те дошла у угоститељски објекат и сјела са њим за сто. За вријеме разговора са женом, нагло је устао од стола, те под битним утјецајем болести зависности узроковане алкохолом, у стадију на граници средњег и тешког пијанства са умишљајем покушао убити жену - стоји у оптужници.

Главендекић је, наводи се, из џепа извадио нож са оштрицом дужине сјечива од 20 центиметара, пришао жени док је сједила, те јој ножем задао два убода у задњу страну врата.

Тада им је пришло двоје гостију у кафани, Ж. М. и Н. Б., који су сједили за сусједним столом, ухватили су Главендекића за руку и оборили, те задржали до доласка полиције. Уз оптужницу је предложено да се Главендекићу изрекне мјера обавезног лијечења од зависности, као и обавезног психосоцијалног третмана.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана