Прњаворчанину шест и по година робије за смрт дјевојчице

Небојша Томашевић
Foto: Принтскрин видео

БАЊАЛУКА - Нисвет Мујкић (25) из Прњавора осуђен је на шест и по година затвора јер је возећи у стању тешког пијанства и недозвољеном брзином аутомобилом ударио и усмртио Вању Рудић (13) у центру Прњавора.

Суд му је изрекао и забрану управљања возилом "Б" категорије у трајању од осам година и продужио притвор.

Тужилац Жељка Фабић рекла је да није задовољна пресудом.

Мујкић је раније признао кривицу коју је прихватило судско вијеће, а Фабићева је тражила за њега максималну казну од 15 година затвора, а одбрана минималну казну.

Према оптужници, он је 10. октобра лани око 21.19 часова аутомобилом ударио и усмртио дјевојчицу која је стајала на тротоару на раскрсници улица Лазе Лазаревића и Новака Пивашевића у центру Правора.

У оптужници стоји да је он тог дана пијанчио од 17 до 21 час у кафићу "Сквер" те да је по изласку из локала сјео за волан. Према оптужници, инсистирао не на томе да вози, а  са њим је као сувозач био Срђан Стојчиновић који је лакше повријеђен. У оптужници стоји да је Мујкић у вријеме несреће био у стању тешког пијанства те да је његова способност да схвати значај свог дјела и да управља поступцима била битно смањена.

- Возио је насилничком вожњом од 105,6 километара на час и био је пијан  - имао је 2,01 г/кг  алкохола у крви. Брзи трест показао је да је позитиван на дроге. Иако тест крви није показао трагове наркотика,  он је  признао да је конзумирао марихуану, а код њега је нађено пола џоинта. Живот је изгубило дијете од 13 година ни криво ни дужно. Покушала је да побјегне, али због брзине аутомобила није могла - рекла је раније тужилац Фабић.

Максималну казну тражили су и родитељи страдале дјевојчице Лазо и Љиљана Рудић.

Мујкић је раније казао да се несреће ни не сјећа те истакао да му је веома жао због свега.

Пред зградом суда се пред изрицање пресуде окупило 20-ак Прњаворчана који су истакли да су незадовољни изреченом казном  јер сматрају да је прениска.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана