Привредник из Дервенте осумњичен за нелегалну експлоатацију шљунка, буџет Српске оштећен за 150.000 КМ

Срна
Привредник из Дервенте осумњичен за нелегалну експлоатацију шљунка, буџет Српске оштећен за 150.000 КМ

ДОБОЈ - Против једног правног лица из Дервенте и оговорног лица поднесен је извјештај добојском Окружном јавном тужилаштву због сумње да је вађењем шљунка и његовом продајом, као и продајом бетона остварило противправну имовинску корист од 2,8 милиона КМ, а буџет града Добоја и Републике Српске оштетило за 150.000 КМ.

-За одговорно лице у наведеном правном лицу постоји основ сумње да је од маја 2017. године до марта 2021. године, у намјери да привредном друштву прибави противправну имовинску корист, без добијања одобрења надлежних институција обављало привредну дјелатност ископа и вађења природног шљунка са више парцела уз водоток ријеке Босне на подручју града Добоја, те продаје природног шљунка и пијеска, као и производњу и продају бетона -саопштено је из Полицијске управе Добој, која је и поднијела извјештај тужилаштву.

Извјештај је поднесен о извршеном кривичном дјелу против једног правног лица из Дервенте и одговорног лица у истом због сумње да је извршило кривично дјело незаконито поступање у привредном пословању у стицају са кривичном дјелом противзаконито заузимање и експлоатација природних богастава и добара од општег значаја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана