Притвор бившем робијашу због пријетњи брату, снахи и њиховој дјеци

Г.С.
Притвор бившем робијашу због пријетњи брату, снахи и њиховој дјеци

МОСТАР - Општински суд у Мостару одредио је притвор мјештанину Гордану М. (53), којег терете да је свом брату Д.М., снахи Д.М. и њиховој малољетној дјеци пријетио да ће их побити те да је то радио чак и пред полицајцима.

Притвор, који може трајати до мјесец дана, одређен му је на приједлог Кантоналног тужилаштва Мостар, које педесеттрогодишњака терети за угрожавање безбједности и насиље у породици.

"Осумњиченом Гордану М. ставља се на терет да је 22. јула, око 18 сати, у кући у Мостару, пијан дошао и у дневном боравку затекао укућане с којима живи у заједничком домаћинству и то брата Д.М., невјесту Д.М. и њихових двоје малодобне дјеце, па је без било каквог повода почео галамити, пријетећи да ће их све побити", наводе из Кантоналног тужилаштва Мостар.

Како се додаје, осумњичен је и да је у једном тренутку пришао и замахнуо руком у правцу Д.М., али је није ударио.

"Сумња се да се након тога обраћао братовој дјеци, говорећи им да не смију звати полицију, на што га је Д.М. опоменула да не смије галамити на дјецу, након чега је осумњичени отишао у своју собу и рекао како ће своју собу запалити, да нико у њој неће моћи живјети", појаснили су из Тужилаштва.

Терете Гордана М. и да је наставио са галамом и пријетњом према укућанима да не смију звати полицију, јер ће их у супротном све побити.

"Након што је полиција стигла на лице мјеста, осумњичени је, док га је полиција одводила, и даље упућивао пријетње говорећи им да ће их све побити кад се врати и да нико неће остати жив, што је код укућана изазвало страх и узнемирење", истакли су из Тужилаштва у Мостару.

Тврде да је Општински суд у Мостару оцијенио да је сасвим утемељено и оправдано одређивање притвора Гордану М., јер постоји бојазан да ће поновити кривично дјело, а за које се може изрећи затворска казна од три године затвора или тежа.

"Осумњичени Гордан М. је повратник у вршењу ове врсте казнених дјела, а због њих је издржавао и затворску казну у КПЗ Мостар", навели су из Тужилаштва.

Кантонално тужилаштво Мостар најавило је да, у сарадњи са полицијом, наставља са истрагом у овом предмету с циљем утврђивања свих чињеница и околности, преносе Незавинсе

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана