Приведено 20 особа на криминалистичку обраду због убиства Башића

Небојша Томашевић
Foto: Илустрација

БАЊАЛУКА - Полиција је у оквиру истраге убиства начелника криминалистичке полиције у Приједору Раденка Башића, привела 20 особа, саопштено је из Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

 - Обављена је криминалистичка обрада над 20 лица с циљем откривања, расвјетљавања и доказивања организатора, саучесника и непосредног извршиоца наведеног кривичног дјела. Активности су реализоване 26. на 27. март на подручју које оперативно покрива Полицијска управа Бањалука у сарадњи са Управом криминалистичке полиције, Управом за борбу против тероризма и екстремизма, Специјалном-антитерористичком јединицом, Жандармеријом и ПУ Бањалука-наводи се у саопштењу.

Истиче се да су током активности, полицијски службеници Управе за организовани и тешки криминалитет су, поред претходно осумњиченог организатора и наручиоца којем је на приједлог Тужилаштва БиХ од стране Суда БиХ одређен притвор 24. марта индетификовали непосредног извршиоца и саучеснике у извршењу кривичног дјела.

- Над овим лицима је у току криминалистичка обрада, те изузимање и документовање свих предмета и трагова који потичу из извршења овог кривичног дјела. У току је и даље опсежна истрага у сарадњи са надлежним тужилаштвима - стоји у саопштењу.

Као директни извршилац убиства означен је Александар Миљатовић који је заједно са помагачем ухапшен током акције која је изедена ноћас. Раније ухапшен и одлуком Суда БиХ привторен Далибор Раилић звани Дуги којег, како се сада сазнаје, полиција сумњичи да је наручилац о организатовр убиства. У оквиру истраге злочина одлуком Окружног суда у Приједору притворен је Синиша П. којем се на терет ставља помагање у овом тешком убиству.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана