Притворили дјевојку, терете је да је организовала нарко-групу

ГС
Притворили дјевојку, терете је да је организовала нарко-групу

БРЧКО - Двадесетпетогодишњој И.Р. из Брчког одређен је једномјесечни притвор, а осумњичена је да је набављала дрогу, те да су је други, по њеним упутствима, препакивали у мање количине и растурали.

По приједлогу Тужилаштва Брчко дистрикта, Основни суд у Брчком одредио јој је притвор, након што је прије два дана, заједно с више особа, ухапшена у акцији "Дама".

"Осумњиченој за продају марихуане, амфетамина и екстазија, једномјесечни притвор одређен је усљед опасности да ће утицајем на свједоке ометати кривични поступак и да ће поновити кривично дјело за које се може изрећи казна затвора три године или тежа казна", наводе из брчанског тужилаштва.

Како додају, против И. Р. и већег броја особа, Тужилаштво и Полиција Брчко дистрикта дуже вријеме интензивно спроводе истражне активности које су настављене прије два дана извођењеме акције "Дама", када је ухапшено више особа.

"Након хапшења и спровођења тужиоцу ухапшени А.А. (25), А.Ш. (26) и Д.М. (46) су, по истеку рока за тужилачко задржавање од 24 сата, пуштени да се бране са слободе, док је за И.Р. Тужилаштво предложило одређивање притвора", наводе из брчанског тужилаштва.

Како се наводи у приједлогу за одређивање притвора, првоосумњичена је организовала групу за набавку, продају, предају, превоз, држање и посредовање у купопродаји дрога.

"Тако организована група, којој су приступили и друга њима позната лица, на подручју дистрикта Брчко дјеловала је од краја јануара 2023. године до извођења ове акције, прометујући више од два кг марихуане, више од пет кг амфетамина и неутврђену количину таблета МДМА Еxтасy. Сумња се да је И. Р. дроге лично набављала од њој познатих лица, док су припадници групе по њеним личним упутама препакивали дрогу у мање количине и продавали је крајним корисницима", наводе из тужилаштва.

На одлуку Основног суда Брчко дистрикта БиХ о одређивању притвора могуће је изјавити жалбу Апелационом суду, а у међувремену Тужилаштво и полиција настављају

истрагу, која је проширена и на двојицу полицајаца који су јуче ухапшени, а потом и суспендовани, преносе Независне.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана