Притворени порески службеници осумњичени за корупцију

Н. Т.
Foto: Дражан Оскар Подеровић

БАЊАЛУКА - Судија за претходни поступак бањалучког Окружног суда одредио је једномјесечни притвор тројици службеника Пореске управе Републике Српске Милошу Јањићу, Урошу Зецу и Дејану Лазићу којима се на терет ставља више кривичних дјела из области корупције

Терете  за примање мита, трговину утицајем и злоупотребу службеног положаја, а притвор им је одређен на приједлог Републичког тужилаштва.

Како је саопштено на страници Окружног суда, Зеца терете за шест кривична дјела примање мита, шест кривичних дјела злоупотреба службеног положаја или овлашћења и трговину утицајем. 

Наводи се да се Јањићу на терет ставља једна злоупотреба службеног положаја или овлашћења, а Лазићу три кривична дјела три примања мита и четири кривична дјела злоупотреба службеног положаја или овлашћења. Притвор им је свима одређен због бојазни од утицаја на доказе и свједоке, а  Зецу и због бојазни од понављања кривичног дјела.

Према незваничним информацијама између осталог терете их да су у неколико наврата узимали  по 100 КМ од пореских дужника како би им умањили обавезе или олакшали начине плаћања дугова. 

Како је "Глас Српске" раније писао, осумњичени су неко вријеме праћени и снимани након чега је и организовано њихово привођење. Акцију хапшења извели су 25. октобра припадници Министарства унутрашњих послова РС. 

Наводећи њихове иницијале из  МУП-а РС је раније саопштено да их терете за кривична дјела примање мита, злоупотреба службеног положаја или овлаштења и трговина утицајем. 

Током акције  обављени су претреси на локацијама које користе осумњичена лица те је пронађена документација која може да послужи у кривичном дјелу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана