Притворени насилници који су блокирали полицију и напали свједока

Н.Т.
Foto: Илустрација

ПЕТРОВО - Оосновни суд Добој одредио је притвор Славку С. (48), Александру С. (28) и Предрагу П. (30) из Петрова који су осумњичени да су пресрели блокирали полицијско ауто те из њега извукли Б.З. са којима имају неразјашњене рачуне од раније, те га претукли, потврђено је "Гласу Српске".

Како сазнајемо од оптужених су привремено одузета возила која су користили приликом извршења кривичних дјела.

Све се десило 12.фебруара у мјесту Сочковац гдје су осумњилени пресрели полицијско возило које је превиозило Б.З. (56) јер је он свједок у једном предмету самовлашће. Извор близак истрази је казао да је прво Славко С. својим "тигуаном" стао испред полицијског возила.

- Када су се полицајци зауставили иза њиховог возила стао је "голф" којим је управљао Предраг П. с којим је ув озилу био Александар С. Након заустављања поменути младићи су пришли службеном аутомобилу те из њега насилно извукли Б.З. Оборили су га на асфалт и почекли да туку-рекао је извор близак истрази.

Додао је да су тада полицајци реаговали и спријечили даљу тучу и ухапсили осумњичене.

Из  Полицијске управи Добој навпдећи иницијале саопштили су да осумњичене Славка С. и Александра С. терете за насилничко понашање и спречавање службених лица у вршењу службене радње, док се Предрагу П. на терет ставља спречавање службених лица у вршењу службене радње.

Како незванично сазнајемо сукобу је претходио ранији сукоб оштећеног и осумњичених који су заједно радили у једној фирми а коју је оштецени био напустио. Полиција је требало да саслуша З.Б. у својству свједока, те се сумња да су нападом хтјели спријечити његово свједочење.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана