Притворена петорка ухапшена у акцији “Фјуџитив”

Небојша Томашевић
Foto: Уступљена фотографија

БАЊАЛУКА - Бањалучки Окружни суд одредио је притвор  за пет ухапшених у акцији “Фјуџитив” због сумње да су се бавили шверцом наркотицима и другима давали дроге на уживање.

Притвор је одређен оцу и сину Саши (47) и Срђану Рађевићу (22),  Драгану Поповцу (52), Стефану Трнинићу (29) и Давору Ерцегу који је у бјекству. Суд је одбио приједлог тужилаштва за одређивање притвора Влатку Блажевићу (47). Како је саопштено из суда, наводећи иницијале осумњичених, притвор је  Рађевићима и Трнинићу одређен због бојазни од утицаја на доказе, свједоке,  саучеснике и прикриваче, док је Поповцу осим због тог разлога притвор одређен и због бојазни од понављања кривичног дјела. Ерцег је притворен због бојазни од бјекства. Свима се на терет ставља да су учинили кривично дјело неовлаштена производња и промет опојних дрога. Осумњичени Поповац и Ерцег додатно се терете да су починили кривично дјело омогућавање уживања опојне дроге.

У поменутој акцији био је ухапшен Бањалучанин Бојан Чучак (32) који је након испитивања у полицији пуштен. Акцијом је обухваћена и супруга Давора Ерцега, Жељка која се налази на издржавању затворске казне, као и Драган  Гајић који се налази у притвору по рјешењу Суда БиХ.

Бањалушко Окружно тужилаштво осумњичене сумњичи да су се током 2020., 2021. и 2022. године бавили неовлаштеном производњом и прометом опојних дрога. Односно терете их да су од средине 2020. године до 20.12.2022.године, набављали, држали ради продаје, посредовали у продаји и продавали  марихуану  и кокаин корисницима на подручју Града Бањалука и Градишка.

Докази у овој акцији прикупљени су дешифоровањем апликације "Скај".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана