Притворена двојица саобраћајаца, ухапшени полицајци попунили одјељење КПЗ-а

Срна
Foto: Klix.ba

Саобраћајним полицајцима Самиру Дурми и Адису Арнауту, ухапшенима због примања дара и других облика користи и злоупотреба положаја и овлаштења, данас је Општински суд у Сарајеву одредио једномјесечни притвор, а на слободу пустио полицајце Армина Алића и Рамиза Шпиодића.

Дурмо, Арнаут су са још 17 полицајаца, раније ухапшених у акцији “Дар један”, смјештени у КПЗ-у Сарајево, одвојени су по ћелијама са другим притвореницима, а комплетно одјељење, уз високе мјере безбједности, сада је напуњено полицајцима. То је јединствен случај у неком затвору, наводи “Аваз”.

Алић и Шпиодић синоћ су пуштени на слободу након што им је Суд одредио мјере забране састајања са свједоцима и обављања полицијског посла.

Тужилаштво кантона Сарајево затражило је притвор за Дурму и Арнаута, који су ухапшени у наставку акције “Дар један” због опасности да би боравком на слободи могли утицати на свједоке, прикрити доказе, као и због опасности од понављања кривичног дјела.

Хапшење полицајаца одиграло се у акцији “Дар један”, која је изведена у августу, када је ухапшено 18 саобраћајних полицајаца, од којих је за 17 одређен притвор, а недавно им је и продужен.

У наставку те акције ухапшена је поменута четворка, припадници Јединице за саобраћај МУП-а Кантона Сарајево.

Сваки од полицајаца, који се налази у КПЗ-у Сарајево, смјештен је са особом која нема разлога да науди полицајцу, како се не би угрозила њихова безбједност.

Њиховим притварањем КПЗ Сарајево је практично блокиран за нове притворенике па се очекује да буду распоређени у Зеницу или друге затворе.

Управа КПЗ-а Сарајево и Министарство правде ФБиХ и раније је указивало да неће дозволити пребукираност у затвору нити било коју негативну ситуацију која ће дијелом или у цијелости негативно утицати на успостављени систем безбједности који је на високом нивоу или на систем активости које су повезане наредбама Кризног штаба у вези са вирусом корона.

У затвору су максимално пооштрене мјере безбједности и мјере заштите од короне.

Директор КЗП-а Сарајево Фарук Зубчевић је рекао за “Аваз” да ће поштовати све мјере безбједности и мјере које је одредио Кризни штаб.

Сарајевски затвор до сада није имао ниједан случај заразе вирусом корона, што су надлежни органи оцијенили као велики успјех.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана