Притворен возач због несреће у којој је погинуо новинар Горан Маунага

Н.Т.
Притворен возач због несреће у којој је погинуо новинар Горан Маунага

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Возач “аудија А6” Милош Абазовић, који се сумњичи за изазивање саобраћајне несреће у којој је погинуо новинар Горан Маунага (65) и повријеђене четири особе, међу којима је и двоје дјеце притворен је на мјесец дана.

Абазовићу је једномјесечни притвор одредио судија за претходни поступак Окружног суда у Источном Сарајеву.

Како је саопштено на страници овог суда, наводећи иницијале, притвор је одређен због тежине кривичног дјела, бојазни од узнемирења јавности и бојазни од понављања кривичног дјела за које се може изрећи казна од три године или тежа.

Абазовића терете за кривично дјело угрожавање јавног саобраћаја које је починио под утицајем алкохола. За то дјело предвиђена је казна од три до 15 година затвора. Према резултатима из истраге Абазовић је у вријеме несреће возио пијан у крви имао више од  1,79 г/кг алкохола у организму

Несрећа се догодила у суботу у 14.55 часова у мјесту Доња Љубогошта на магистралном путу Пале - Сарајево, када је дошло до судара три возила. 

Абазовић је управљао “аудијем А6”, а у несрећи су учествовали још и Маунага са “хјундаијем”, те “голф” којим је управљала управљала Адиса Милавица. 

Она је у несрећи задобила тешке повреде, као и њен сувозач Ајла Војић и двоје малољетне дјеце.

Према незваничним информацијама први резултати истраге указују да је Абазовић претицао неко возило те је након тога ударио у задњи дио “хјундаија” којим је управљао Маунага и који је био у својој десној саобраћајној траци.

Усљед удара “хјундаи” је одбачен у лијеву саобраћајну траку због чега долази до фронталног судара са “голфом” који је наишао из супротног смјера.
Према приједлогу притвора Абазовић је у том моменту возио према Сарајеву и брзину није прилагодио стању и условима на путу тако да возило може благовремено зауставити пред сваком препреком.

Послије несреће петоро повријеђених превезено је у болницу “Србија” и  Маунага је преминуо недуго након пријема у болницу, док су остали превезени на даље лијечење у Федерацију БиХ, чији су осигураници.

Горан Маунага био је дугогодишњи новинар “Гласа Српске”, “Независних новина” и агенције СРНА.

Преминуо је два дана прије свог 65. рођендана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана