Покушај убиства Дејана Костића Деле у Бањалуци: Притвор Марку Прашталу

Н.Т.
Покушај убиства Дејана Костића Деле у Бањалуци: Притвор Марку Прашталу

БАЊАЛУКА – Судија за претходни поступак Окружног суда у Бањалуци одредио је једномјесечни притвор Марку Прашталу (27) из Бањалуке којег сумњиче је да је покушао да убије Дејана Костића званог Дела на чије возило је испалио више хитаца из пиштоља усред дана у улици Алеја Светог Саве у Бањалуци.

Како је саопштено из суда, наводећи иницијале, притвор осумњиченом је одређен због бојазни да ће поновити кривично дјело. Према судском рјешењу притвор му муже трајати до 30. априла до 16.30 часова

Праштало кога терете за покушај убиства је ухапшен у петак и након саслушања  у тужилаштву му је и предложен  притвор.

Све се десило 17. марта у поподневним часовима када је  Праштало након што је у бањалучкој улици Алеја Светог Саве угледао Костића како се креће аутомобилом. Праштало  је тада изашао из свог "мерцедеса" и запуцао према задњем дијелу Костићевог  возила. Након пуцњаве  обојица су брзо побјегла возилима, а  полиција је истрагом открила шта се дешавало па је пронађен осумњичени и хапшен. Мотив обрачуна није утврђен и саопштен, а претпоставља се да би узрок напада могла бити нека ранија неслагања.Како сазнајемо Костић није ни пријавио напад на њега.

Из Тужилаштва је саопштено да Праштала осим за покушај убиства терете и за недозвољено држање оружја или експлозивних материја. Како су саопштили осумњичени нема дозволу за држање нити оружани лист за пиштољ који је користио у кривичном дјелу.

Ово је био други пут у посљедњих 10 мјесеци да је неко пуцао на Дејана Костића. Он је прошле године рањен у у ногу, а за напад је осумњичен Немања М. који је након пуцњаве побјегао, али се пет дана касније предао у присуству адвоката. Наводно је тада свему претходио  неко  раније неслагање између њих двојице. Немања М. је  осуђиван због пуцњаве.

Праштало, али и Костић  и раније су имали сукоб с законом и оба су осуђивана и хапшени више пута.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана