Притворен осумњичени за убиство старца у Кољанима код Лакташа

Н. Т.
Притворен осумњичени за убиство старца у Кољанима код Лакташа

БАЊАЛУКА - Окружни суд у Бањалуци одредио је једномјесечни притвор Богдану Вајукићу (23) из Лакташа осумњиченом да је убио Гојка Веселића (76) у његовој кући у Кољанима код Лакташа и потом тијело бацио у бунар.

Притвор му је одређен због бојазни од утицаја на свједоке, тежине кривичног дјела и бојазни од узнемирења јавности.

Тужилаштво Вајукића терети да је злочин починио 24. јануара између 18.30 и 19.30. часова. Наводи се да је Вајукић након краће свађе Веселића ударио песницом више пута по глави и тијелу и тако усмртио. Терете га да се наредног дана вратио до породичне куће оштећеног те његово беживотно тијело и бацио у бунар.

Вајукић је на дан злочина покушао да опљачка Веселићеве комшинице Гордану Божић и Даницу Станић због чега је био приведен. Тог дана полиција је интервенисала и јер је малтретирао супругу.

Убиство Веселића је откривено је два дана по убиству, након што је његова кћерка безуспјешно покушала да га позове телефоном, па је у уторак ујутро пријавила нестанак. Тад је отишла до очеве куће и открила да је у њу проваљено. Убрзо је пронађено тијело Веселића, а полиција је тада посумњала на Вајукићу. Он је признао да је старца убио, па бацио у бунар. Обдукција је показала да је Веселић брутално претучен. Нанесене су му тешке повреде главе, грудног коша и унутрашњих органа од чега је и преминуо.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана