Притворен осумњичени за разбојништво у хотелу "Босна"

Н. Т.
Претучени Стипе Крижанац
Foto: Уступљена фотографија | Претучени Стипе Крижанац

БАЊАЛУКА - Судија за претходни поступак Окружног суда у Бањалуци одредио је једномјесечни притвор Дервишу Каблару (37) из Витеза због сумње да је починио разбојништво у бањалучком хотелу "Босна".

Притвор је одређен и његовом саучеснику Сенијаду Милетићу  (30) који је у бјекству, а њих двојицу терете да су претукли суграђанина Стипу Крижанца након заједничког конзумирања наркотика у соби хотела.

Том приликом осумњичени су од жртве отели 5.000 КМ, а посвађали су се јер им он наводно није хтио платити дрогу. Притвор је ообојици одређен на приједлог Окружног тужилаштва, приједлог притвора упућен је Окружном суду у Бањалуци. Каблар је притворен због бојазни од утицаја на свједоке и доказе те понављања дјела, а Милетић због бојазни од бјекства.

Обојици се на терет стравља  разбојништво и наношење тешке тјелесне повреде, а Милетићу и неовлашћена производња и промет опојних дрога.

 - Осумњичени Д.К. и М. С. су заједно 5. марта око 15 часова, у хотелу у улици Краља Петра Првог Карађорђевића у Бањалуци у намјери да за себе прибаве противправну имовинску корист, физички напали оштећеног К.С. и нанијели му тјелесне повреде по глави и тијелу. Том приликом су од оштећеног одузели и присвојили 5.000  марака. Осумњичени М.С. је дан раније оштећеном К.С. неовлашћено продао  супстанце које су проглашене за опојне дроге - саопштило је Окружно тужилаштво.

О приједлогу за одређивање мјере притвора  одлучиће судија за претходни поступак Окружног суда у  Бањалуци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана