Притворен осумњичени шверцер дрогом ухапшен у акцији „Пиран"

Н.Т.
Притворен осумњичени шверцер дрогом ухапшен у акцији „Пиран"

САРАЈЕВО - Јовану Миловановићу који је ухапшен у акцији „Пиран" због сумње да се бавио организованим шверцом дроге, Суд БиХ је одредио једномјесечни притвор.

Та мјера му је одређена због опасности да би боравком на слободи могао утицати на свједоке, саучеснике или прикриваче те да би могао поновити кривично дјело.

Акцију „Пиран" су 12.јула извели службеници Управе за организовани и тешки криминалитет Министарства унутрашњих послова Републике Српске у сарадњи са  службеницима Полицијске управе Бањалука, а  тада је привођен и Ђ.П. који је пуштен након испитивања у полицији.

Како је раније саопштено из МУП-а РС осумњичене терете за организвани криминал и неовлаштени промет опојним дрогама.

- Лица се сумњиче да су од јула 2021. године до јула 2023. године у напуштеној кући, на подручју Бањалука, као организована криминална група направили лабораторију за вјештачку производњу дроге марихуане. Извршен је претрес лица, кућа, помоћних објеката и моторних возила које користе осумњичени и пронађени су и одузети моболни телефони, новац, опрема за производњу опојне дроге, као и други предмети који се могу довести у везу са извршењем кривичних дјела-наводило се  се у саопштењу МУП-а РС не анводећи више детаља.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана