Притворен двојац код кога су пронађена 62 килограма сканка

Небојша Томашевић
Притворен двојац код кога су пронађена 62 килограма сканка

БАЊАЛУКА – Судија за претходни поступак Окружног суда у Бањалуци одредио је једномјесечни притвор Саши Трњанину (47) из Градишке и његовом суграђанину Мирославу Мајсторцу (44) који су ухапшени у акцији "Армагедон" са 62 килограма сканка вриједног око 250.000 марака.

Како је саопштено из суда уз навођење иницијале, притвор им је одређен због бојазни од понављања кривичног дјела, утицаја на доказе и свједоке и због тежине дјела и бојазни од ремећења реда и мира.

Овом акцијом обухваћен је и Д.Л. из Градишке који се налази у бјекству, а  они су око пет мјесеци производили наркотике. Дрога је била намијењена европском тржишту.

Како су раније навели из Тужилаштва, Трњанина терете и за крађу електричне енергије и неовлашћену производњу и промет опојних дрога за шта терете и Мајсторца.

- Извјештај је достављен и против лица Д.Л. из Градишке које налази у бјекству, а терети се за неовлашћену производња и промет опојних дрога. Осумњичена лица су од 5. јануара до 8. маја ове године у мјесту Бок Јанковац у Градишци заједно и по претходном договору, у помоћном објекту куће коју користи првоосумњичени  након што су набавили опрему и сјемена, засадили и узгојили сканк. Претресом су полицијски службеници ПУ Градишка, у сарадњи са Окружним  тужилаштвом,  привремено одузели  151 стабљику која својим изгледом асоцира на дрогу сканк, укупне масе око 62 килограма. Претреси су урађени по наредби надлежног суда-наведено је у саопштењу полиције.

Осим дроге пронађена је специјална опрема за лабораторију за узгој наркотика и средства за третирање стабљика. Истрагом је утврђено да је  Трњанин лабораторију неовлаштено прикључио на енергетску мрежу и тако крао струју за производњу дроге.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана