Притвор за три особе: Сумња се да су куповали гласове

Срна
Притвор за три особе: Сумња се да су куповали гласове

БРЧКО - Судија Основног суда у Брчком одредио је данас једномјесечни притвор за још три лица осумњичена за куповину гласова на протеклим локалним изборима.

Из Тужилаштва Брчко дистрикта саопштено је да су мушкарац чији су иницијали А.Д. /59/, као кандидат на локалним изборима, и његови саизвршиоци С.Т. /46/ и А.Х. /52/ осумњичени да су се удружили да би подмићивањем утицали на бираче да гласају за првоосумњиченог.

У саопштењу се додаје да су они притворени усљед опасности да би утицајем на свједоке и саучеснике могли да ометају кривични поступак.

Према наводима из наредбе о проширењу истраге, након што је припремио одређен износ новца, у намјери да на изборима подмићивањем бирача обезбиједи одређен број гласова и себи олакша избор за посланика, А.Д. је организовао групу којој су приступили А.Р, С.Т, А.Х. и С.Д. који су пристали да по његовим упутствима подмићују бираче.

"Сумња се да је као припадница групе А.Р. прикупљала и евидентирала спискове обезбијеђених бирача, које је предавала организатору групе А.Д, док су јој остали припадници достављали личне податке бирача. Припадници групе С.Т, А.Х. и С.Д. су након тога преузимали новац од А.Д. и А.Р. и исплаћивали бираче који су пристали на такав начин гласања", наведено је у наредби.

Троје припадника ове групе А.Р, С.Т. и С.Д, лишено је слободе на дан избора, 6. октобра.

Након криминалистичке обраде и испитивања, за А.Р. је одређен једномјесечни притвор, док су остали ухапшени тада пуштени да се бране са слободе.

По притварању А.Р, тужилаштво и полиција проширили су истрагу обухвативши укупно пет лица, укључујући ухапшене на дан избора, организатора групе А.Д, те у међувремену осумњиченог А.Х.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана