Притвор за шверцера дрогом са потјернице Интерпола

Небојша Томашевић
Притвор за шверцера дрогом са потјернице Интерпола

БАЊАЛУКА – Судија за претходни поступак Основног суда у Бањалуци одредио је једномјесечни притвор Филипу Живковићу (24) из Бањалуке који је ухапшен у акцији „Специјал” због сумње да се бавио шверцом наркотицима.

Како је саопштено из суда, наводећи иницијале, притвор је одређен због бојазни од бјекства,  утицаја на доказе, свједоке или саучеснике и прикриваче те бојазни да ће поновити кривично дјело.

Живковић је ухапшен у недјељу, а како је саопштено из Окружног тужилаштва сумњиче га да је  од марта 2023. до 9.јула  у Бањалуци неовлаштено продавао и ради продаје  држао марихуану.

Како  сазнајемо за њим је била и на снази потјерница  Интерпола Београд због шверца наркотицима.  Наводно се крио у Српској два мјесеца како би избјегао хапшење по потјерници.

Продавао је дрогу на подручју Бањалуке под лажним именом.

Приликом хапшења полиција је претресом једне локације коју је користио заплијенилао око 655 грама марихуане.

Како је, наводећи иницијале, саопштено из Полицијске управе Бањалука осим наркотика у претресима су пронађени двије дигиталне ваге, два лаптопа, мрвилица, те 2.750 евра и 210 КМ за који се сумња да је прибављен извршењем кривичног дјела, као и други предмети који се могу довести у везу са извршењем кривичног дјела.

Како су рекли у полицији осумњичени  има држављанство Србије и БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана