Притвор за Гојковића и још двојицу осумњичених

ГС
Притвор за Гојковића и још двојицу осумњичених

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Окружни суд у Источном Сарајеву одредио је једномјесечни притвор Славену Гојковићu, бившем в.д. директора ЈП "Шуме Српске, Страхињи Башевићу, в. д. директора Шумског газдинства "Романија" Соколац и Јанку Голијанину, бившем в. д. директора ШГ "Височник" Хан Пијесак због сумње да су починили кривично дјело злоупотреба службеног положаја и овлашћења.

Из Окружног суда саопштено, уз навођење иницијала свих осумњичених, је да је против овог рјешења дозвољена жалба у року од 24 часа.

Претходно је у Окружном јавном тужилаштву у Источном Сарајеву испитано пет лица осумњичених за злоупотребу службеног положаја 2020. године, а за три лица поднесен је приједлог за одређивање притвора.

По наредби Окружног суда у Источном Сарајеву, у понедјељак, 26. августа, вршени су претреси на више локација на подручју општина Соколац, Хан Пијесак, Рогатица и Вишеград, а ухапшени су  Гојковић, Л.М, Г.Ј. и Ч.Л, док се директор Шумског газдинства (ШГ) "Романија" Страхиња Башевић предао наредни дан Окружном јавном тужилаштву.

Претреси су вршени у оквиру истраге Окружног јавног тужилаштва у Источном Сарајеву која се односи на незаконита поступања одговорних лица у предузећу "Шуме Републике Српске" и шумских газдинства "Романија" са Сокоца, "Сјемећ" из Рогатице, "Височник" са Хан Пијеска и "Панос" из Вишеграда.

Осумњичена лица терете да су током 2020. године искористили свој службени положај и овлаштења и том приликом нанијела штету буџету Републике Српске, саопштено је јуче из Окружног јавног тужилаштва.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана