Притвор за четворицу ухапшених су у акцији "Транспортер"

Срна
Притвор за четворицу ухапшених су у акцији "Транспортер"

САРАЈЕВО - Суд БиХ одредио је једномјесечни притвор Харису Хоџићу, Даворину Поповићу, Елдину Хажбићу и Горану Стојисављевићу који су осумњичени за међународно кријумчарење и неовлаштени промет дроге и цигарета на територији БиХ и земаља региона.

Притвор осумњиченима у предмету "Бојан Цвијетић и други" одређен је због опасности од бјекства, бојазни да ће уништити, сакрити, измијенити или фалсификовати доказе и трагове важне за кривични поступак, утицати на свједоке, саучеснике или прикриваче и поновити кривично дјело.


Ова мјера може трајати најдуже мјесец дана од дана хапшења, односно до 19. јула или до нове одлуке, саопштено је из Суда БиХ.

Хоџић, Поповић, Хажбић и Стојисављевић осмуњичени су да су канабис и кријумчарене цигарете набављали из Албаније и Црне Горе, а кокаин, претходно кријумчарен из Јужне Америке, из Холандије, Белгије и Чешке.

Они су вршили даљу препродају дроге на територији БиХ и земаља ЕУ и тако стицали већу новчану или неку другу корист за себе.

Осумњичени за организовани криминал ухапшени су у акцији "Транспортер" Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана