Притвор Шиповљану који је два пута пуцао на суграђанина

Н.Т.
Притвор Шиповљану који је два пута пуцао на суграђанина

БАЊАЛУКА - Поступајући тужилац Окружног тужилаштва Бањалука предложио је одређивање притвора Предрагу Јеринићу (26) из Шипова који је осумњичен за покушај убиства суграђанина В.О. (57).

Из Тужилаштва је саопштено да га терете за покушај убиства, недозвољну производњу и промет оружја или експлозивних материја и крађу.

- Осумњичени је 22. фебруара. 2021 године . око 17.15. часова и  15 јула око 18.00.часова, у селу Ступна, општина Шипово, пуцао из  пушке у намјери да лиши живота оштећеног В.О.  (57) из Шипова. Том приликом оштећени није задобио тјелесне повреде - наводи се у саопштењу.

Додаје се да је осумњичени у јулу 2021. године, у селу Дуљци, општина Шипово  дошао до куће власништво М.М. и искористио његово одсуство  те пронашао и украо пушку.

- Тужилац је ставио приједлог за одређивање мјере притвора   због  постојања нарочитих околности које оправдавају бојазан да ће  осумњичени поновити или довршити покушано кривично дјело. О приједлогу за одређивање мјере притвора одлучиће судија за претходни поступак Окружног суда у  Бањалуци- наводи се у саопштењу Тужилаштва.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана